Vrouwen die niet gespierd willen worden

Regelmatig komt het voor dat vrouwen tijdens de krachttraining lichtere gewichten pakken. Na een “Kom op! Jij kunt veel meer hebben!” kijken twee angstige ogen je aan “Nee sorry, ik wil echt niet te gespierd worden.”

Twee dingen vallen hier op:
1. Blijkbaar heerst er nog steeds een taboe op dat gespierde vrouwen niet mooi zijn.
2. Om echt gespierd te worden is er veel meer nodig dan 1 of 2 keer per week komen sporten.

Gespierde mannen vs. gespierde vrouwen

Wanneer een man over het strand flaneert met brede armen, een sixpack en stevige borstspieren raakt iedereen wild enthousiast. Mannen knikken respectvol – want ze weten, die gast heeft flink moeten trainen om dit te bereiken – wat een discipline!
Vrouwen zien ook liever gespierde mannen in plaats van mannen met borsten en een bierbuik. Vrouwen voelen zich veilig bij sterke mannen, en afgetrainde mannen geven hun het idee dat dit een man is die goed voor zichzelf kan zorgen. Tsja, zo werkt het nou eenmaal.

Gespierde vrouwen daarentegen (en dan hebben we het over écht gespierde vrouwen), wekken andere emoties op. Mannen willen hun vrouw beschermen. Wanneer een vrouw sterker is dan de man is dat vooral awkward. Wanneer vrouwen gespierde vrouwen zien, roept dat nog vaak nogal wat negativiteit op: Bah, wat ziet zij er mannelijk uit. Waar haalt ze de tijd vandaan om zoveel te sporten?
Zero respect.

Weg met dit taboe

Laten we dit patroon met z’n allen doorbreken! Vrouwen die gespierd zijn, hebben dit net als mannen alleen met enorm veel discipline weten te bereiken. Ze zorgen goed voor hun lichaam. Ze kiezen voor zichzelf. Ze zijn sterk en kunnen voor zichzelf opkomen. Dit zijn letterlijk powervrouwen.

Hoe word je als vrouw zo gespierd?

Veel sporten klinkt logisch. Maar alleen door goede balans in je trainingen te hebben en door op de juiste momenten te sporten en te rusten groeit je spiermassa maximaal.
Daarbij is voeding enorm belangrijk. Veel eiwitten stimuleren spierherstel en spiergroei. Maar je lichaam heeft ook zoveel andere voedingstoffen nodig om te kunnen functioneren. En die mogen niet ontbreken wanneer je zoveel traint.

Kennis is macht

Eén ding kun je van ons aannemen: vrouwen én mannen die gespierd zijn hebben enorm veel kennis van het lichaam, van trainen en van voeding. Ze kennen elke vezel in hun lichaam.
Nee, niet alleen je lichaam heeft tijd nodig om te groeien, ook je brein moet gevoed worden met veel kennis om zulke doelen te bereiken.

Conclusie

Kortom, gespierde vrouwen (en mannen); daar kunnen we alleen maar respect voor hebben. Wat een werk! En om echt gespierd te worden, moet je veel en keihard trainen en je aan een strak eetschema houden.

Sport jij 1 of 2 keer per week? Eet je regelmatig een lekker onverantwoord snackie? En zijn de weekenden voor jou altijd een feestje met hapjes en snapjes? Dan kun je opgelucht ademhalen. Voorlopig zul jij er niet super gespierd gaan worden.
En wil je dit juist wel? Start dan met opdoen van kennis over trainen, voeding en leefstijl. En laat je coachen door experts.