De voordelen van krachttraining

In onze Smart Fitness Zone staat het EGYM-krachtcircuit centraal. EGYM bestaat uit een circuit van 8 slimme krachttoestellen die met elkaar een ultieme training bieden voor alle grote spiergroepen van het lichaam. Maar waarom is het nou zo belangrijk om je spieren te trainen? We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Spiermassa opbouwen

Door spiertraining bouw je meer spiermassa op: wist je dat een volwassene die niet aan spiertraining doet, iedere 10 jaar wel 5 tot 7 pond aan spiermassa verliest? Daarom helpt regelmatige training met het tegengaan van de vermindering van spiermassa en kracht op een wat oudere leeftijd.

Verhoging metabolisme

Onderzoeken tonen aan dat spiertraining je metabolisme verhoogd. Met metabolisme wordt de stofwisseling bedoeld. Een hoge stofwisseling is essentieel om op een gezond gewicht te blijven. Door de toename van spiermassa gaat je lichaam meer calorieën verbranden wat ten goede komt voor je lichaam & gewicht.

Vermindering lichaamsvet

Doordat spiertraining je metabolisme verhoogd en meer calorieën laat verbranden, helpt het bij de vermindering van lichaamsvet. Zelfs als je niet traint verbrand je meer calorieën, je lichaam verbrandt tijdens rust namelijk ook.

Verhoging botdichtheid

Door spiertraining neemt spier- en botweefsel toe. Dus door dezelfde training wordt de botdegeneratie (botontkalking) tegengegaan. Dit is een enorm voordeel voor mensen van een wat oudere leeftijd.

Verhoogde opname van glucose

Onderzoeken tonen aan dat na 4 maanden spiertraining de glucoseopname met ca. 23% toeneemt. Omdat een slechte glucoseopname vaak leidt tot diabetes is de verhoging van de glucose opname van groot belang voor volwassenen om diabetes tegen te gaan.

Wil je meer weten over EGYM? Klik dan hier, of plan direct jouw intakemoment!