Yoga in Lunteren

Let op: Momenteel zijn er geen yoga lessen bij WOEST Training.
Zodra deze weer terugkomen in het rooster zullen wij dit via social media kenbaar maken. Volg ons om op de hoogte te blijven!

Naast Crosstraining gaan we vanaf 21 januari 2020 ook Vinyasa Yoga aanbieden bij WOEST Training in Lunteren. Dat klinkt niet erg “woest” horen we je denken. Klopt. Maar het is dé gouden combinatie. Want naast keihard trainen, hoort ook keihard ontspannen om je lichaam goed te onderhouden.

Vinyasa Yoga? Say what?

Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding, waarbij je je spieren oprekt en ontspant.
Dit is het tegenovergestelde van wat we doen tijdens onze krachttrainingen en een perfecte aanvulling voor het ontwikkelen van sterke en flexibele spieren.

Aanvulling op Crosstraining

Doordat je met Yoga je lichaam flexibeler en sterker maakt, heb je minder kans op blessures tijdens het sporten. Ook ben je tijdens Yoga heel bewust met je lichaam bezig. Je let op je houding, op je ademhaling, je observeert hoe je lichaam beweegt en je verkent de grenzen van wat je lichaam kan. Hierdoor krijg je meer controle over je lijf en weet je beter wat het wel en niet kan.

Zweverig gedoe

Yoga is zweverig.
Yoga is voor rare types.
Je moet lening zijn om Yoga te doen.
Yoga is alleen voor vrouwen.

Als je nu in gedachte overal ja op hebt geantwoord, wordt het tijd om het toch eens zelf te ervaren.

Er bestaan inderdaad vormen van yoga die erg zweverig zijn. Maar bij WOEST skippen we het gedeelte waar we samen mantra’s zingen en focussen we ons op de positieve effecten die het oplevert.

Voordelen van yoga
  1. Betere nachtrust
  2. Meer (positieve) energie
  3. Meer spierkracht
  4. Lagere bloeddruk
  5. Vermindering van fysieke klachten
  6. Betere houding
  7. Betere balans
  8. Minder stress en angst
  9. Beter geheugen
  10. Innerlijke rust
Yoga voor vrouwen én mannen

We leven in een tijd waar veel van ons verwacht wordt. Een gemiddeld gezin bestaat uit tweeverdieners die beiden even druk zijn met werken, koken, wassen, boodschappen, socializen, kinderen naar school brengen, noem het maar op.
Voor mannen zijn de voordelen die hierboven benoemd staan dan ook minstens zo relevant als voor vrouwen. Dus mannen, wees open-minded en geef het eens een kans!

Ik ben niet lenig genoeg

Waar we bij Crosstraining vaak het ontbreken van conditie als dé drempel horen, is dat bij yoga het niet-lenig-zijn. No worries, wij zorgen voor toptrainers die jou begeleiden van beginner tot gevorderde.

Valt yoga binnen of buiten mijn abonnement?

Bij WOEST willen we jou helemaal niet lastigvallen met tig soorten abonnementen. We zullen Yoga daarom binnen het abonnement aanbieden.
We starten met yoga op de dinsdagochtend en hopen dit langzaam maar zeker uit te breiden binnen het rooster.

Tot slot

Gelukkig realiseren steeds meer mensen zich dat ze zowel hun lichaam als geest fit en gezond moeten houden. Zowel yoga als crosstraining gaan jou hierbij helpen.