Yoga in Lunteren

Let op: Yoga (en Pilates) worden in cursusvorm gegeven.
Onder ons Aanbod vindt je wanneer deze cursussen plaatsvinden.

Naast krachttraining bieden we ook regelmatig Yoga en Pilates aan bij WOEST Training in Lunteren. Dat klinkt niet erg “woest” horen we je denken. Klopt. Maar het is dé gouden combinatie. Want bij keihard trainen, hoort ook keihard ontspannen om je lichaam goed te onderhouden.

Yoga? Say what?

Yoga staat bekend om zijn wat spirituele kant. Bij WOEST focussen we ons vooral op de praktische kant van Yoga. Ademhaling, ontspanning, mobiliteit, flexibiliteit en je hoofd leegmaken is zeer waardevol om te leren.
Dit is eigenlijk exact tegenovergestelde van wat we doen tijdens onze krachttrainingen, maar daarom een perfecte aanvulling voor het ontwikkelen van sterke en flexibele spieren.

Aanvulling op Crosstraining

Doordat je met Yoga je lichaam flexibeler en sterker maakt, heb je minder kans op blessures tijdens het sporten. Ook ben je tijdens Yoga heel bewust met je lichaam bezig. Je let op je houding, op je ademhaling, je observeert hoe je lichaam beweegt en je verkent de grenzen van wat je lichaam kan. Hierdoor krijg je meer controle over je lijf en weet je beter wat het wel en niet kan.

Zweverig gedoe

Yoga is zweverig.
Yoga is voor rare types.
Je moet lening zijn om Yoga te doen.
Yoga is alleen voor vrouwen.

Als je nu in gedachte overal ja op hebt geantwoord, wordt het tijd om het toch eens zelf te ervaren.

Er bestaan inderdaad vormen van yoga die erg zweverig zijn. Maar bij WOEST skippen we het gedeelte waar we samen mantra’s zingen en focussen we ons op de positieve effecten die het oplevert.

Voordelen van yoga
  1. Betere nachtrust
  2. Meer (positieve) energie
  3. Meer spierkracht
  4. Lagere bloeddruk
  5. Vermindering van fysieke klachten
  6. Betere houding
  7. Betere balans
  8. Minder stress en angst
  9. Beter geheugen
  10. Innerlijke rust
Yoga voor vrouwen én mannen

Voor mannen zijn de voordelen die hierboven benoemd staan minstens zo relevant als voor vrouwen. Dus mannen, wees open-minded en geef het eens een kans!

Ik ben niet lenig genoeg

Waar we bij Crosstraining vaak het ontbreken van conditie als dé drempel horen, is dat bij yoga het niet-lenig-zijn. No worries, wij zorgen voor toptrainers die jou hierin begeleiden.

Tot slot

Gelukkig realiseren steeds meer mensen zich dat ze zowel hun lichaam als geest fit en gezond moeten houden. Zowel yoga als crosstraining gaan jou hierbij helpen.

Yoga bij WOEST Training