Tot inzicht komen

Een saucijzenbroodje afslaan, geen chips meer in huis, alleen maar water drinken, hard trainen, de fiets pakken, de trap nemen. Pfff mogen we ook nog even genieten??!

Precies zo hebben wij er jaren over gedacht. Zo’n “fitte leefstijl” vonden we maar overdreven en was niet aan ons besteed.

Een aantal kilo’s, blessures en klachten verder, beseften we pas dat ons leventje van toen ook niet langer zo door kon gaan.

Op dat moment hebben we een rigoureus besluit genomen, want er moest iets veranderen. Het bleek de beste keuze ooit: 2 á 3 keer per week intensief crosstrainen. Pittig, als je allebei al even niets meer aan sporten doet. En het bleek ook niet mee te vallen, zeker zonder de juiste brandstof. Dus pasten we ook nog eens onze voeding aan. 

Was het makkelijk om te veranderen? Nee.
Werd het makkelijker? Ook niet.
Vonden we het leuk? Vaak wel, soms niet.

Wat ons op de been hield, waren de keiharde resultaten tijdens het trainen en op de weegschaal. Na ongeveer een maand hadden we meer energie, meer concentratievermogen en een beter humeur. En binnen 3 maanden verdwenen ook alle fysieke klachten als sneeuw voor de zon. We werden actiever, we gingen meer dingen ondernemen en het leven werd steeds leuker.

Jezelf écht goed voelen, bleek iets heel anders te zijn dan te denken dat het goed gaat.

Fit zijn en blijven is nu onderdeel van ons leven. En nee, we eten echt niet alleen maar sla. Ook zijn we niet doorgeslagen en houden we nog steeds van een hapje en een drankje. Maar door je te verdiepen in wat goed of slecht voor je lijf is, de balans te vinden en discipline te ontwikkelen, kun je echt zoveel meer bereiken. 

Dat heerlijke “fitte” gevoel blijft enorm lastig uit te leggen aan iemand die dat nog nooit ervaren heeft. Het klinkt vaak nogal overdreven en soms zelfs veroordelend. Maar echt, je voelt je zoveel beter en je wordt er gewoonweg een beter mens van. Dat gunnen we iedereen. 

Die tijd waarin wij dag in dag uit alles aten en dronken zonder erbij na te denken is nu verleden tijd. Of we hier spijt van hebben? Nee. Het was allemaal nodig om tot dit inzicht te komen. Hadden we dit eerder moeten veranderen? Ja! Want je haalt meer uit het leven.

Tot op de dag van vandaag zijn we blij met deze fysieke en mentale veranderingen. En vinden we het fantastisch om anderen hierbij te helpen. En echt, als wij het kunnen, kun jij het ook.